Koronavírus

Brazíliában egy nap alatt több mint 37 ezer emberről bizonyosodott be, hogy fertőzött

Brazíliában az utóbbi két hétben rohamosan terjed a járvány, ennek ellenére több helyütt enyhítettek a korlátozásokon: kinyithattak üzletek, strandok.

2020.06.17 17:52MTI

Egy nap alatt újabb 37 300 emberről bizonyosodott be, hogy koronavírus-fertőzött Brazíliában. Ilyen méretű tömeges napi növekedésre még nem volt példa a vírus megjelenése óta az országban - tájékoztatott a brazil egészségügyi minisztérium.

Hétfő estétől kedd estig 1338 beteg halt meg a fertőzés miatt, ennél több napi áldozata eddig csak egyszer volt a kórnak. A latin-amerikai országban ezzel 45 456-ra emelkedett a járvány következtében elhunytak száma, az összes bizonyítottan koronavírussal fertőzötté pedig az egymilliót megközelítve 928 800-ra. Ennél több halott és fertőzött csak az Egyesült Államokban van.

A fertőzöttek száma ugyanakkor jóval magasabb lehet, mivel az országban rendkívül kevés tesztet végeztek.

Brazíliában az utóbbi két hétben rohamosan terjed a járvány, ennek ellenére több helyütt enyhítettek a korlátozásokon: kinyithattak üzletek, strandok.

Jair Bolsonaro brazil elnök kezdetben nem vette komolyan a járványt, és "egy kis influenzáról" beszélt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.