Pénzért adták el őket, mint az állatokat

Alvó kisfiúkat rabolt egy motoros banda Kínában

Négy hónapos nyomozást követően a kínai rendőrségnek sikerült felszámolnia egy motoros bandát, amelynek tagjai kisgyermekeket raboltak el, és az ország távoli tartományiban akár már 860 jüan (26 900 forint) körüli áron adtak tovább.

2009.01.14 18:24MTI

Egyelőre még nem tudni, hogy a szeptember óta működő banda összesen hány gyermeket szakított el a vérszerinti szüleitől.

A rendőrség eddig egy lányt és négy fiút talált meg, akiket Jünnan (Yunnan), Szecsuan (Sichuan) és Fucsien (Fujian) tartományban 29 ezer és 812 ezer forintnak megfelelő jüanért adtak el - adta hírül a Pejcsing Pao ( Beijing Bao) kínai napilap.

Az emberkereskedők a dél-kínai Hunan tartományban található Jüejang (Yueyang) városban élő vándormunkások fiúgyermekeire specializálódtak, áldozataikat pihenés vagy alvás közben hurcolták el. A bandatagok közül 13 főt tartóztattak le. A két és három év körüli gyermekek után a nyomozók eddig hét tartományt fésültek át.

A bűnözők az egyik elrabolt gyermeket azért hagyták magára, mert kiderült róla, hogy lány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.