Állati

Örökbe fogadták az egyetlen fogságban élő barna óriáspandát

Csicej, a hím óriáspanda 2009-ben született.

2019.11.23 09:49MTI

Örökbe fogadták az egyetlen fogságban élő barna óriáspandát.

Az ünnepélyes ceremóniára szerdán került sor a Csinling óriáspanda kutató- és szaporítóközpontban, a kínai Sanhszi tartományban.

Csicej (Hetedik fiú), a hím óriáspanda 2009-ben született, az örökbe fogadója pedig a denveri központú Pandas International nonprofit szervezet. A szervezetet Suzanne Braden és Diane Rees alapította 2000-ben azzal a céllal, hogy a veszélyeztetett óriáspandafaj fennmaradását biztosítsák.

"A Pandas International eddig is segítette a központot oltóanyagokkal, laboratóriumi felszerelésekkel, pandabölcsőkkel és tejporral, és a központ napi munkáját is támogatta" – közölte a kutatóintézet, akik szeretnék, ha több nemzetközi és kínai szervezet és magánszemély venne részt a pandák megőrzésében.

Fiatal kölyökként Csicejt (Qiza) elhagyottan találták Közép-Kína Qingling hegyvidékén. Az alultáplált babamedvét a vadon élő ritka állatok mentőhelyére vitték, ahol ápolták, feltáplálták és végül áthelyezték jelenlegi otthonába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.