Tragédia

Több mint húszan meghaltak és sokan eltűntek egy bányaomlásban Kongóban

A sok eső okozhatta a tragédiát.

2019.10.04 08:00MTI

Legalább 21 ember meghalt, miután beomlott egy aranybánya a Kongói Demokratikus Köztársaságban - közölte egy helyi tisztségviselő csütörtökön.

A szerdán bekövetkezett balesetben további 11 ember megsérült - közölte a dpa német hírügynökséggel Rene Kakenye regionális ügyintéző.

Az első jelentések 14 halálos áldozatról szóltak. A további holttestek keresése folyamatban van, Kakenye elmondása szerint több tucat embert tartanak nyilván eltűntként.

A bánya a kelet-kongói Kampene városában található. Stephane Kamundala, egy helyi civil szervezet vezetője a balesetet követően azt mondta, hogy a bányaomlást feltehetően a heves esőzések okozták.

A közép-afrikai ország gazdag rézben, aranyban és gyémántokban, valamint kobaltban és koltánban, amely a mobiltelefonokban való használata miatt nagyon keresett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.