Súlyos baleset

Legalább 50 halálos áldozata van egy kongói vonatbalesetnek

A vonat három kocsija kisiklott, ennek okát azonban még nem tudni.

2019.09.12 18:31MTI

Legalább ötven halálos áldozata van és több tucat sérültje annak a vasúti szerencsétlenségnek, amely csütörtökön történt a Kongói Demokratikus Köztársaságban.

Steve Mbikayi humanitárius ügyekért felelős miniszter egy Twitter-bejegyzésben közölte, hogy a szerencsétlenség kora hajnalban történt a közép-afrikai ország délkeleti részén, Tanganyika tartományban.

A vonat három kocsija kisiklott, ennek okát azonban még nem tudni. A halálos áldozatok és a sérültek száma nem végleges, utóbbiak az első adat szerint 23-an vannak. A kormány mentőcsapatokat küldött a helyszínre.

Az afrikai országban nem ritkák a vasúti balesetek, gyakran siklanak ki vonatok mind a pályák, mind a szerelvények karbantartásának hiányosságai miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.