USA

Floridai kormányzó: orosz hackerek 2016-ban hozzáfértek Florida két választói adatbázisához

Ugyanakkor hangsúlyozta: a hackerek nem manipuláltak egyetlen adatot sem és a választásokat nem kompromittálták.

2019.05.14 19:59ma.hu

Orosz hackerek a 2016-os választások idején hozzáfértek Florida két választói adatbázisához - jelentette ki egy keddi sajtókonferencián Ron DeSantis, az állam republikánus kormányzója.

A kormányzó ugyanakkor hangsúlyozta: a hackerek nem manipuláltak egyetlen adatot sem és a választásokat nem kompromittálták.

DeSantis azt követőn tartott erről sajtótájékoztatót Tallahassee-ben - Florida fővárosában -, hogy pénteken a szövetségi belbiztonsági minisztérium és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) részletesen tájékoztatta a hackertámadásokról a floridai hatóságokat.

Sajtótájékoztatóján Ron DeSantis leszögezte: megállapodást írt alá az FBI illetékeseivel arról, hogy nem hozzák nyilvánosságra az érintett megyék nevét. Ezeket a megyéket ugyanakkor tájékoztatták a történtekről.

"Egyelőre megpróbáljuk feltérképezni, hogy a korábbi floridai adminisztrációból kinek volt tudomása a hackertámadásokról" - mondta DeSantis. Hozzátette: a korábbi kormányzó, a szintén republikánus Rick Scott - aki jelenleg a szövetségi szenátus tagja - nem tudott a beavatkozási kísérletekről. A volt kormányzó szóvivője, Chris Hartline megerősítette, hogy Rick Scott valóban nem tudott a hackertámadásokról, és az FBI szerdán tájékoztatja őt részletesen a történtekről.

Marco Rubio floridai republikánus szenátor már egy áprilisi interjújában arról beszélt, hogy orosz hackerek támadásokat intéztek floridai választási irodák számítógépes rendszerei ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.