Két utas sérült meg súlyosan

Képek: Kicsúszott a kifutópályáról és kigyulladt egy repülőgép Denverben

Felszállás közben kicsúszott a kifutópályáról, majd kigyulladt a Continental légitársaság gépe az egyesült államokbeli Denver repülőterén vasárnap - A gépen 112-en voltak, közülük 58-an sérültek meg.

Kicsúszott a kifutópályáról és kigyulladt a Continental légitársaság gépe Denverben képgaléria

2008.12.22 08:30MTI - Fotó: bittenandbound.com

Felszállás közben kicsúszott a kifutópályáról, majd kigyulladt a Continental légitársaság gépe az egyesült államokbeli Denver repülőterén vasárnap. A gépen 112-en voltak, közülük 58-an sérültek meg.

A Boeing 737-es utasait a vészkijáraton, felfújható csúszdákon menekítették ki a gépből. Azt egyelőre még vizsgálják, hogy mi okozhatta a balesetet. Bár hideg volt, nem havazott a denveri reptéren.

A Denver Post című helyi lap értesülései szerint két utast válságos állapotban ápolnak a Colorado Egyetem klinikáján. A gépen tűz ütött ki, de a földi személyzet rövid idő alatt eloltotta a lángokat - közölte Jeff Green, a denveri repülőtér szóvivője.

Green vasárnap az NPR amerikai közszolgálati rádiónak elmondta, hogy a legújabb adatok szerint 58 utas sérült meg. A Continental 1404-es járata Denverből Houstonba tartott.

A gépen 107 utas és ötfős legénység tartózkodott. Kifutott a felszállópályáról egy repülőgép a denveri repülőtéren A repülőtér szóvivője szerint túl korai még arról beszélni, hogy az időjárásnak volt-e szerepe a balesetben.

A gép felszállásakor erősen fújt a szél, de nem havazott. Amerikai médiaértesülések szerint a tűz olyan heves volt, hogy az utastérben megolvadt a kézipoggyász-tárolókban lévő műanyag és az ülésekre folyt.

A denveri repülőtér honlapja szerint vasárnap és hétfőn késések várhatók, mert a repülőtér felszállópályáinak fele a baleset miatt továbbra is zárva tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.