Fel akart vágni a fiú, kár volt

Lenyelt egy meztelencsigát, nyolc év múlva belehalt

Tragikus következményekkel járt a bátorságpróba.

2018.11.07 09:09ma.hu
hirdetés

Tragikus következményekkel járt egy bátorságpróba Ausztráliában. Sam Ballad még 2010-ben lenyelt egy buliban egy meztelencsigát. A barátai vették rá, azzal cukkolták, hogy úgysem meri megtenni.

Az akkor 19 éves fiút a buli után kórházba kellett vinni: hányt és szédült.

Mint kiderült, egy Angiostrongylus cantonensis nevű gyűrűsféreg került a szervezetébe – ami eredetileg rágcsálókban él, de meztelen- és házas csigákban is tanyát verhet –, agyhártyagyulladást kapott és kómába esett. 420 napig volt öntudatlan.

Mikor sikerült felébreszteni, súlyos agykárosodást diagnosztizáltak nála, az eredeti fertőzés következményeképpen pedig lebénult, és folyamatos ápolásra szorult, szinte teljesen kommunikációképtelen lett.

Múlt pénteken, családja és barátai körében hunyt el egy sydney-i kórházban.

Édesanyja az ausztrál sajtónak azt mondta, nem tartja felelősnek a fiú barátait a történtekért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.