Nem tudták megmenteni a férfit

Halálos cápatámadás Ausztráliában

Belehalt cápaharapás okozta sebesüléseibe egy 33 éves férfi Ausztráliában keddre virradóra.

2018.11.06 11:52MTI

A férfi hétfő este kihajózott barátaival az Ausztrália észak-keleti partjainál található, évente több százezer turistát vonzó Whitsunday-szigetek Cid Harbour nevű öblébe. A cápatámadás éjjel történt, amikor a férfi tengerben úszott.

A cápaharapás súlyos sebesüléseket okozott a férfi bal combján, jobb vádliján és bal csuklóján. Bár a helyszínre érkező légi mentők még a hajón ellátták, mielőtt kórházba szállították, az egészségügyi létesítményben már nem tudtak rajta segíteni. Az egyik mentős elmondta: az áldozat súlyos sebesüléseket szenvedett, jelentős mennyiségű vért vesztett, ami hirtelen szívmegálláshoz vezetett.

Ő volt a második ember az idén, akinek cápaharapás okozta halálát Ausztráliában. Legutóbb szeptemberben történt cápatámadás a Cid Harbour térségében, közel a 33 éves férfi balesetének helyszínéhez. Egy nap leforgása alatt egy 46 éves nőre és egy 12 éves lányra támadtak cápák. A lány elvesztette egyik lábát.

Az ausztráliai hatóságok cápavadászatot indítottak, és egy hét alatt megöltek hat ragadozót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.