Baki

Kínos: elhagyta fegyverét a japán kormányfő testőre

Elveszítette péntek este szolgálati fegyverét az egyik rendőr, akit Abe Sindzó japán kormányfő gépkocsioszlopának kíséretével bíztak meg.

2018.09.15 12:45MTI

A pisztoly egy órával később megkerült, és nincs arra utaló nyom, hogy elsütötték volna - igyekezett mindenkit megnyugtatni a rendőrség.

A miniszterelnök a kormányzó Liberális Demokrata Párt vezetőválasztási kampányában mondott beszédet Vakajamában, s utána Kiotóban indult. Az egyik rendőr töltött fegyvere akkor csúszott ki a tokjából, amikor kihajolt az ablakon, hogy a forgalmat irányítsa. A fegyvert rögzítő szíj beleakadt a kocsi ablakába, a rögzítő patent kioldódott, és a pisztoly kiesett a kocsiból. A fegyvert egy helyi lakó találta meg, és átadta a rendőröknek, akik mintegy ötvenen egy órán át keresték az elveszett pisztolyt. Sok helyre bekopogtattak, de nem árulták el, hogy egy fegyvert keresnek, csak annyit mondtak, hogy egy elveszett tárgy után kutatnak.

"Nagyon sajnálatos, hogy ez megtörténhetett. Mindent megteszünk, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő még egyszer" - szögezte le közleményében a rendőrség. A Kyodo japán hírügynökség jelentése arról nem tesz említést, kell-e valamilyen büntetésre számítania az önmagát lefegyverző rendőrnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.