Elismerés

Hirosima-díjat nyert Wunder Judit Kötelék című animációja Japánban

BUSHO Film Fesztiválon.

2018.09.07 05:37MTI

Wunder Judit Kötelék című animációs filmje nyerte a Hirosima-díjat a 17. Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon Japánban - közölte a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem csütörtökön az MTI-vel.

Wunder Judit filmjének főszereplője egy fiatal nő, aki magányosan éli napjait és szerelem után vágyakozik, mígnem megismerkedik egy macskára emlékeztető árnyalakkal. A nő szerelemre talál. Amikor a különös teremtmény eltűnik, egyszerre kell megélnie az anyaság örömeit és szeretője hiányát.

Wunder Judit a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Animáció mesterszakán végzett 2016-ban. Mestermunkájának, a Köteléknek az első nagyobb megmérettetése a világ egyik legjelentősebb animációs filmfesztiválja volt Annecyban, azóta több fesztiválon is szerepelt már a világban.

A Kötelék a BUSHO Film Fesztiválon elnyerte a legjobb magyar animációs filmnek járó elismerést, a 13. Kecskeméti Animációs Film Fesztiválon a fesztivál nagydíját és a portugál FEST - friss animációs rendezőknek járó díjat is megkapta.



Mint írják, Wunder Judit többek között az Oscar díjat nyert Mindenki című rövidfilm sikeréhez is hozzájárult díszlettervezői munkájával.

Másodszor hozta el magyar művész a rangos japán nemzetközi biennále második legjelentősebb díját, 2014-ben Bucsi Réka filmje nyerte ezt az elismerést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.