Újra támad a H5N1

Madárinfluenza Egyiptomban: a 23. halott

Mena egyiptomi hírügynökség keddi jelentése szerint egy, az ország középső területéről származó 16 éves lány esett áldozatul a madárinfluenza-vírus emberre is veszélyes, H5N1-es változatának.

2008.12.16 11:04MTI

Az egyiptomi egészségügyi minisztérium szóvivője elmondta, hogy a lány fertőzött szárnyasokkal került érintkezésbe, hétfőn került kórházba, s - az intenzív osztályon való kezelés ellenére - tüdőgyulladás végzett vele. 

Legutóbb áprilisban egy harmincéves nő halt bele a fertőzésbe. Egyiptomban az első, 2006. február 17-én megjelent eset óta 51 emberi madárinfluenza-megbetegedést észleltek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.