Kialakulhat a sokkal veszélyesebb H5N1-es is

Újból kirobbant a madárinfluenza-járvány

Hongkong északi részén, a kínai határ közelében 80 ezer baromfit semmisítenek meg a hatóságok, mivel az egyik farmon madárinfluenza fertőzés tört ki. A szárnyasokon a kevésbé fertőző H5 vírust mutatták ki, de a szakértők attól tartanak, hogy kialakulhat a sokkal veszélyesebb H5N1-es vírusváltozat, amely embereket is megfertőzhet és emberek körében is terjedhet.

2008.12.09 11:40MTI

York Chow, Hongkong egészségügyi minisztere jelentette be, hogy a farmon 60 csirke pusztult el, és több teszt is igazolta a H5-ös vírus jelenlétét. Közölte, hogy azonnali hatállyal elrendelték a madárinfluenza riadó "súlyos" fokozatát. 

Ezt azt jelenti, hogy a farm 3 kilométeres körzetében minden csirkét - mintegy 80 ezer baromfit - megsemmisítenek. Hongkongon legutóbb 2003 elején fordult elő madárinfluenza járvány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.