Gyilkosság

Meggyilkoltak egy nigériai diplomatát Szudánban

Jelenleg azt próbálják meghatározni, hogy politikai indíttatású gyilkosságról vagy egyszerű bűncselekményről van-e szó.

2018.05.10 16:52MTI
hirdetés

Holtan találtak egy nigériai diplomatát lakásán a szudáni fővárosban, Kartúmban - jelentették csütörtökön hírügynökségek meg nem nevezett biztonsági forrásokra hivatkozva. Az al-Arabíja pánarab televízió főkonzulként azonosította a gyilkosság áldozatát.

A Reuters brit hírügynökségnek nyilatkozó biztonsági források nem szolgáltak részletekkel a diplomata halálának körülményeit illetően.

Az al-Arabíja dubaji székhelyű pánarab televízió főkonzulként azonosította az áldozatot, akit a közösségi médiában közzétett jelentések szerint leszúrtak.

Az ügyben nyomozást indítottak - számolt be az al-Arab al-Júm jordániai napilap, amely szerint az illetékesek jelenleg azt próbálják meghatározni, hogy politikai indíttatású gyilkosságról vagy egyszerű bűncselekményről van-e szó. A jordániai lap szerint lehetséges, hogy a diplomatát betörők ölték meg.

A kartúmi nigériai nagykövetség még nem reagált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.