Bűntény

Nemet mondott a kényszerházasságra, meggyilkolta a családja

Családja gyilkolta meg az olaszországi pakisztáni nőt, aki nemet mondott a neki kiválasztott férjre.

2018.05.09 17:43MTI

Családja férfitagjai ölték meg azt az Olaszországban élő 25 éves pakisztáni nőt, aki nemet mondott a neki kiszemelt férjre - jelentette az olasz sajtó szerdán.

Az Olaszországban élő Sana Cheema április második felében Pakisztánba utazott, ott halt meg. A nőt azonnal eltemették Pakisztánban.

Családja több verziót is közölt az olasz hatóságokkal, miszerint a nő hirtelen betegségben, balesetben, infarktusban halt meg.

Az olasz ügyészség vizsgálatot indított és orvosszakértői vizsgálatot kért a pakisztáni hatóságoktól. Így derült ki, hogy a nőt megfojtották és eltörték a nyakát. Az áldozat apját, fivérét és nagybátyját Pakisztánban őrizetbe vették.

Sana Cheema 2003-ban telepedett le családjával az észak-olaszországi Bresciában, ahol egy autósiskolában dolgozott. Pakisztánba szüleivel és testvéreivel utazott, majd semmilyen életjelet nem adott magáról. Olaszországi ismerősei és munkaadója nem hitte el hirtelen halálhírét, feljelentést tettek, így indult el az olasz hatóságok vizsgálata.

Mint kiderült, a nőt nem sokkal Pakisztánba való megérkezése után megölték. Nem tudta, hogy családja már megszervezte a házasságát egy számára ismeretlen pakisztáni férfival. Amikor a fiatal nő nemet mondott, megölték. Elutasítása ugyanis családja szerint szégyent hozott rájuk.

Sana Cheema sorsa a szintén pakisztáni származású Hina Saleemére emlékeztet. Ő is családjával gyerekkora óta Bresciában élt, és húszévesen eljegyezte magát egy olasz férfival. Családja ezt ellenezte, olyannyira, hogy 2006-ban a család négy férfitagja megölte Hina Saleemet. Elvágták a torkát majd eltemették a család bresciai házának udvarán. Az elkövetőket az olasz bíróság jogerősen elítélte.

2010-ben egy Modena városa közelében élő pakisztáni családban a férj kővel agyonverte a feleségét, miután az asszony húszéves lányuk védelmére kelt, aki nem akart Pakisztánban férjhez menni egy apja által kiválasztott férfihoz.

Az Olaszországban élő pakisztáni bevándorlók számát több mint 100 ezerre becsülik. Hivatalos adatok nincsenek arról, hány olaszországi pakisztáni család "költöztette" haza lányát akarata ellenére és adta Pakisztánban férjhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.