Külpol

Lengyelország kártérítést kérhet a németektől a második világháború miatt

A lengyelek szerint 700 milliárd dollárnyi követelésük lehetne, és az ügy már 2007 óta többször napirendre került.

2017.08.02 16:51ma.hu

Egy képviselő a lengyel alsóház elemző osztályához fordult azért, hogy vizsgálják meg, követelhet-e Lengyelország kártérítést Németországtól a második világháborús pusztításért - írja a HVG.

A kommunista időszakban az ország lemondott a kártérítésről, elvileg nemzetközi szerződések rendezték a kérdést, de a Jog és Igazságosság (PiS) képviselője, Arkadiusz Mularczyk szerint akkoriban Lengyelország nem volt szuverén ország, az NDK pedig mára megszűnt.

A lengyelek szerint 700 milliárd dollárnyi követelésük lehetne, és az ügy már 2007 óta többször napirendre került. A németek többször visszautasították a lengyel igényt.

Lengyelország bizonyos részeit a németek porig rombolták, Varsót a földdel tették egyenlővé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.