Terrorizmus

A manchesteri merénylő megbocsátásért esedezett a támadás napján

Megbocsátásért esedezett a múlt heti manchesteri robbantás elkövetője, amikor a merénylet napján felhívta a Líbiában élő családját.

2017.06.08 14:03MTI

A 22 éves merénylő, Salman Abedi fivére – akit az elkövető más családtagjaival együtt letartóztatták és kihallgattak a líbiai hatóságok – beismerte, hogy ő szerezte be a támadás kivitelezéséhez szükséges dolgokat, de nem tudta, hogy testvére hol fogja elkövetni a merényletet. Azt is mondta, hogy Salman Abedi 2015-ben, Nagy-Britanniában radikalizálódott, az interneten keresztül és a barátai révén tette magáévá a szélsőséges eszméket.

Abedi május 22-én robbantotta fel magát a Manchester Arena rendezvényközpontban, Ariana Grande amerikai énekesnő koncertjének végén. A merényletben 22-en meghaltak, 117-en szenvedtek kórházi ellátást igénylő sérüléseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.