Szíria

Két éhező állat maradt a szír állatkertben

Egy csontsovány oroszlán és medve az utolsó túlélő. A többi állat vagy éhen halt, vagy megszökött, vagy repesz ölte meg őket.

2017.02.12 08:00ma.hu
hirdetés

Moszul városát még 2014-ben vonták uralmuk alá a dzsihadisták. Számtalan ember meghalt a harcokban, úgy tűnt a borzalmak sosem érnek véget. Aki csak tehette, elmenekült, ám az állatkert lakóinak ennyi esélyük sem volt. Az Iszlám Állam katonai bázist alakított ki korábbi élőhelyükön. Ketten élték túl a pusztítást, egy oroszlán és egy medve. Kelet-Moszul januári felszabadítása után bukkantak rájuk. A visszatérő lakosok öszzefogtak és segítenek kitakarítani a parkot, ahol korábban az állatkert működött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.