Cuki

Tapírbébi született a debreceni állatkertben

A csíkos, pöttyös testű apróság közel 6 és fél kg-os súllyal született.

2017.02.02 16:03MTI
Fotó: MTI

Tapírbébi született a debreceni állatkertben, az újszülött és az anyja is jól vannak - közölte a park ügyvezetője csütörtökön az MTI-vel. Nagy Gergely Sándor tájékoztatása szerint a szülők, Samu és Luna hat éve élnek együtt a Nagyerdő fái alatt és hamar utódokkal lepték meg a nagyközönséget.

A kis nőstény szombat éjszaka mintegy 13 hónapnyi vemhességet követően látta meg a napvilágot. A csíkos, pöttyös testű apróság közel 6 és fél kg-os súllyal született.

A fűtött búvójában már látható a kis tapír. A jó étvágyú, hétalvó csöppségnek a látogatók segítségével keresnek nevet - mondta az igazgató.

Nagy Gergely Sándor elmondta: a tapírok száma főként élőhelyük zsugorodása miatt nagyon megfogyatkozott. Debrecenben az Európai fajmegmentési program (EEP) keretében 2011 óta láthatóak a dél-amerikai tapírok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.