Terror

Több magyar áldozata is lehet a berlini merényletnek

Két brit bulvárlap is magyar áldozatokról ír. A nagykövetség hivatalos jegyzékben kér tájékoztatást a német rendőrségtől.

2016.12.21 11:34ma.hu
Fotó: AFP

A Daily Mail és az Express értesülései szerint hat német és három magyar is van a hétfői berlini kamionos merénylet áldozatai között. A német hatóságok szokatlan módon még mindig nem adtak tájékoztatást az áldozatok állampolgárságáról, a külügy az MTI-vel közölte, hogy a berlini magyar nagykövetség szerda délelőtt hivatalos jegyzékben kér információkat a rendőrségtől.

Menczer Tamás, Külügyminisztérium sajtófőnöke közleményében azt írta: a berlini magyar nagykövetség folyamatosan kapcsolatban van a német rendőrséggel, amely mostanáig csak annyit közölt, hogy az áldozatok közül hatan német állampolgárok. "Váratlan és nehezen érthető módon" a további áldozatok és sérültek állampolgárságával kapcsolatban a rendőrség eddig nem adott információt - fogalmazott.

A nagykövetség ügyeleti számára érkező bejelentések közül eddig egy esetben derült ki, hogy a keresett ember könnyebben megsérült, de már elhagyhatta a kórházat. A többiekről, akiket kerestek, megtudták, hogy nem voltak a karácsonyi vásárban.

Hétfőn este Berlin nyugati részének központjában, az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron egy teherautó belegázolt a tömegbe, tizenketten meghaltak, csaknem félszázan megsérültek, többen súlyosan.

Menczer Tamás keddi közlése szerint a berlini magyar nagykövetség ügyeleti telefonszámán hárman jelezték, hogy nem találják rokonukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.