Terror

Merénylet Berlinben: a kamionsofőr megpróbált szembeszállni a támadóval

A boncolás eredményei azt mutatják, hogy a sofőr még élt, amikor a kamion a tömegbe hajtott, és megpróbálta elrántani a kormányt.

2016.12.21 09:59ma.hu
Fotó: AFP

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, hétfőn este egy ismeretlen támadó (vagy támadók) egy kamionnal belehajtott a berlini Kaiser Wilhelm Emléktemplom előtti karácsonyi vásáron nézelődő tömegbe. A támadásban tizenkét ember meghalt, 48-an pedig megsebesültek - köztük egy magyar is.

A támadást egy lengyel kamionnal követték el, amely Olaszországból szállított acélgerendákat Berlinbe. A sofőr holttestét a vezetőfülkében találták meg.

A német Bild a boncolási jegyzőkönyvre azt írta, hogy a korábbi feltételezésekkel ellentétben, a teherautó vezetője még élt, amikor a támadó a tömegbe hajtott. Lukasz U. szembeszállt a merénylővel: megpróbálta elrántani a kormányt. A sofőrt végül egy fejlövéssel ölték meg, de szúrt sebeket is találtak a testén.

A Spiegel szerint a rendőrség már nyomon van, és biztosak benne, hogy hamarosan kézre kerítik a tettest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.