Négyen haltak meg egy balesetben

Újra megnyitják a rossz emlékű élményparkot

Az ausztráliai Dreamworld élménypark december 10-én újra megnyitja kapuit. A létesítmény vízi hullámvasútján négy ember vesztette életét októberben.

2016.11.30 12:52MTI

Az október 25-i balesetben a Thunder River Rapids nevű attrakció sebes zuhatagokon végigrobogó csónakjainak egyike felborult, a benne tartózkodók közül két felnőtt kirepült, két másik pedig a vontatókötél alá szorult. A 32-42 éves áldozatok – két férfi és két nő – közül senkit sem sikerült megmenteni.

A Queensland állambeli Gold Coaston működő élményparkot bezárták a tragédiát követően.

MTI/EPA/AAP/Dan Peled

A Dreamworld vezérigazgatója, Craig Davidson szerdai közlése szerint december 10-én az élménypark és a szomszédos WhiteWater World nevű létesítmény is megnyitja a kapuit, miután a többszintű, belső és külső szakértők által végzett vizsgálatok, valamint az ausztrál munkavédelmi hatóságok is igazolták, hogy az egyes attrakciók teljes biztonsággal használhatóak.

Az élménypark egyelőre csak az eszközök egy részét fogja működtetni.

A cég már korábban közölte, hogy a Thunder River Rapids hullámvasutat az áldozatok emléke előtti tiszteletből lebontják, és az elhunytak hozzátartozóival konzultálva méltó, állandó emlékművet is állítanak a baleset áldozatainak.

A halálozások ügyében még tart a halottkémi vizsgálat. A vidámparkot akár 3 millió ausztrál dollár (654 millió forint) pénzbírsággal, vezetőit pedig öt évig terjedő börtönnel sújthatják, ha bebizonyosodik, hogy bűnös hanyagság történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.