Vándor

Több mint egy napig menekült a sorsa elől egy tehén Nyugat-Ausztráliában

Meglógott egy szarvasmarha-szállító hajóról, vízbe ugrott, partra úszott, parkokban kóborolt és a naplementét is megcsodálta egy tehén Nyugat-Ausztráliában, mielőtt több mint 24 óra elteltével sikerült befogniuk a vadőröknek.

2016.11.15 19:14MTI
FB Freemantle Sea Rescue

Az állatot Fremantle kikötőjében akarták hajóra terelni, ám a jószág a vízbe vetette magát és kiúszott a partra. Josh Gammon-Carson, a helyszínre kihívott Fremantle Sea Rescue munkatársa szerint jet-skikkel terelték ki az állatot a vízből, az a partszakasz azonban, ahol a jószág szárazföldet ért, nem volt kellően biztosítva, így a tehén kicsúszott a kezeik közül - írta a BBC News. <

Beau Pearson - Twitter

Annak ellenére, hogy az állatot többször is látták vasárnap délután, a helyi vadőröknek nem sikerült a nyomára bukkanniuk. Egy nő arról számolt be az egyik közösségi oldalon, hogy egy part menti parkban látta kóborolni a tehenet, míg egy másik nő lencsevégre is kapta a jószágot, amint egy strandon élvezte a naplementét.

Kasey Winstone - Facebook

Az állatot végül Perth nyugati külvárosában, a vasúti síneknél fogták be hétfőn. A néhány órán át tartó procedúra során leállították a forgalmat, és a tehén tulajdonosa, állatorvosok és a vadőrök is kiérkeztek a helyszínre. Az állatot végül egy teherautóra terelték.

Ausztrália évente nagyjából 1,4 milliárd ausztrál dollár (305 milliárd forint) értékű élőmarha-exportot bonyolít. Az állatokat egyebek között Indonéziába, Vietnamba és Kínába szállítják.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.