Összetűzés

"Ezek miért nincsenek még börtönben?" - videó a verekedésről

Újabb verekedés volt az ukrán parlamentben, ezúttal két frakcióvezető között.

2016.11.14 15:47ma.hu

Ismét verekedtek a kijevi törvényhozásban: ezúttal Jurij Bojko, az Oroszországba menekült Viktor Janukovics volt elnök híveiből alakult Ellenzéki Blokk és Oleh Ljasko, a Radikális Párt frakcióvezetője között tört ki ökölharc utóbbi felszólalása közben hétfőn a parlament egyeztető tanácsának ülésén.

Az ellenzékben lévő populista Radikális Párt vezetője azzal vádolta meg a mellette ülő Bojkót - aki Janukovics elnöksége idején energetikai miniszter és miniszterelnök-helyettes - volt, hogy ő és párttársai rendszeresen utaznak Oroszországba "eligazításért". Az Ellenzéki Blokk vezetője hirtelen felpattant a helyéről, és többször megütötte Ljaskót, aki - az incidensről készült televíziós felvétel tanúsága szerint - leginkább csak védeni próbálta magát az ütlegektől.

Miután szétválasztották őket, Ljasko feltette a kérdést, hogy az olyanok, mint Bojko, miért nem ülnek börtönben, és újra megismételte a vádat, miszerint az Ellenzéki Blokk tagjai Moszkva érdekeit szolgálják, és onnan kapnak utasításokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.