Terrorizmus

Bombariadó az ukrán parlamentben, evakuálták az újságírókat

Kijevben évek óta nem volt példa arra, hogy a parlament épületéből kellett kimenekíteni embereket hasonló riasztás miatt.

2015.11.26 13:58MTI

Bombariadó miatt evakuálták csütörtökön az ukrán parlament épületéből az újságírókat és az ott dolgozókat, a törvényhozás plenáris ülését azonban nem szakították meg.

A kijevi rendőrfőnök megerősítette, hogy robbanószerkezetet keresnek a parlament épületében. Az újságíróknak éppen akkor kellett elhagyniuk a sajtópáholyt, amikor Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök szólalt fel az ülésen.

Jóllehet Kijevben szinten minden héten akad egy-két - vaklármának bizonyuló - bombariadó, évek óta nem volt példa arra, hogy a parlament épületéből kellett kimenekíteni embereket hasonló riasztás miatt.

Az ukrán fővárosban leginkább metróállomásokon állítólag elhelyezett pokolgépekről értesíti ismeretlenek a rendőrséget. Még ha robbanószerkezetet nem találnak is a hatóságok, a riadók komoly kellemetlenséget okoznak a fővárosiaknak, ugyanis az adott állomás átvizsgálása miatt ki kell menekíteni az utasokat, és néhány órára le kell zárni a megállót.

Legutóbb kedden kellett több száz utast evakuálni az egyik belvárosi metróállomásról egy hamis bombariadó miatt. Hétfőn a Petro Porosenko ukrán elnök tulajdonában lévő Rochen édesipari vállalat összes kijevi márkaboltját kellett átvizsgálni ugyanezen okból, a múlt héten pedig a Mc'Donald's kijevi gyorséttermei kaptak fenyegetést. A hatóságok sehol sem találtak robbanószerkezetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.