Lélekvándorlás

Hindu istenként imádják a fogyatékos fiút - videó!

Hatalmas feje és furaállású szemei miatt úgy gondolják, hogy reinkarnálódott Ganésával van dolguk.

2016.11.10 19:41Sós Éva

Hindu istenként tekintenek a torz gyermekre, akinek betegségéből adódóan irreálisan nagy feje és keskeny szemei vannak. Ganésa elefántfejű embertestű istenséget látják benne, aki a hiedelem szerint a vállalkozások isteneként elhárít minden akadályt egy induló üzlet, utazás, próbálkozás elől, mivel a Kezdetek és az Akadályok Urának tartják. A tudományok és művészetek védnöke, valamint az értelem és a bölcsesség istene. Rítusok és szertartások kezdetekor imádkoznak hozzá és levelek írásánál hívják segítségül.

Nem csak a falubéliek tartják ezt róla, hanem a tanítók is, így mindenki nagy becsben tartja, áldását kérik úton-útfélen.




Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.