Földrengés Olaszországban

Döbbenetes panorámavideó a földrengés pillanatairól

Mintha háborús bombatámadást látnánk, ahogy egymás után porrá zúzza a településeket.

2016.10.31 14:15ma.hu
hirdetés

Hátborzongató másodpercek tanúja volt egy olasz férfi, aki épp egy olyan magaslaton tartózkodott, ahonnan a környező olasz települések mind láthatóak voltak. Amikor vasárnap reggel megmozdult a föld, pont Lazio és Umbria fölött videózott.

A 6,6-os amplitúdójú földrengés következtében sorra dőltek össze az épületek, hatalmas porfelhőt okozva - ezt fentről nézve láthatjuk most mi is, és hallhatjuk a felvételt készítő férfi döbbent és kétségbeesett hangját.


Egy drónfelvétel testközelből mutatja meg a pusztítás nagyságát

Több mint ötezer műemlék szenvedett károkat a vasárnap reggeli olaszországi földrengés következtében. Itáliában harminchat év óta nem volt olyan erős földrengés, mint a mostani. A 6,6-es erősségű rengésnek ugyanakkor a hétfő reggeli jelentések szerint továbbra sincsenek halálos áldozatai.A római kulturális minisztérium hétfői közlése szerint a hatóságokhoz több mint ötezer olyan bejelentés érkezett, amelyek elsősorban közép-olaszországi műemlékeken keletkezett enyhébb, illetve súlyosabb károkra hívták fel a figyelmet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.