Az egeret a fejénél fogva vitte

Egeret fogott a pók - döbbenetes felvétel

Akkora és olyan erős volt a vadászpók, hogy simán elbírt egy egeret.

2016.10.24 18:35ma.hu

A klímaváltozás és a globális felmelegedés sok negatív következménnyel jár, megváltoznak az életterek, csökken az élelem és az ivóvíz. Egyre több állat jelenik meg a városokban, kukákban vadászva ehető falatokra.

Ausztráliáról mindig is tudtuk, hogy faunája nem túl emberbarát, a legtöbb élőlény meg akarja ölni az embert, gondoljunk csak a skorpiókra, mérges pókokra, emberevő krokodilokra, gyilkos medúzákra. De azért ilyet eddig nem nagyon lehetett látni, hogy a "házi" pókok már egeret is fognak.

Persze odakint a vadonban a pókok gekkókat, kígyókat és madarakat is elcsípnek. Graham Millage, a helyi régészeti múzeum vezetője szerint bizony rájárnak a nyolclábúak a gerincesekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.