Bűnügy

Pedofilhálózatot számoltak fel Spanyolországban

Összehangolt akció keretében 56 embert vettek őrizetbe 26 különböző tartományban.

2016.11.10 14:52MTI

Luis García Pascual, a rendőrség gyermekvédelmi csoportjának főfelügyelője elmondta: a nyomozás szerint a többségében spanyol állampolgárságú, 40 és 60 év közötti férfiak az interneten, a Peer to Peer nevű hálózaton keresztül osztották meg a kiskorúakról készült képeket és videókat, amelyek tartalmát különlegesen súlyosnak minősítette. Az elfogott személyek között van olyan, akit nem először vettek őrizetbe ilyen típusú bűncselekmény gyanújával – tette hozzá.

A tájékoztatás szerint a rendőrség másfél éve nyomozott a csoport után, az akció keretében összesen 39 helyen tartottak házkutatást, lefoglaltak több számítógépet, 173 merevlemezt, továbbá 614 CD-t és DVD-t. Ignacio Cosidó, a spanyol rendőrség főigazgatója elmondta: Spanyolországban tavaly 750 embert fogtak el pedofília gyanújával, közülük 390-et gyerekekről készült pornográf felvételek terjesztése miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.