Nem évült el

Újabb pedofilbotrány a francia katolikus egyháznál

Az 55 éves pap ellen a múltban történt, de még nem elévült erőszak a vád, amelyet egy 15 éves kamaszfiú ellen követett el.

2016.09.22 17:42MTI

Egy újabb pap ellen indult eljárás Franciaországban fiatalkorú sérelmére elkövetett erőszak gyanúja miatt. A papot felfüggesztette az egyház - közölték csütörtökön rendőrségi források.

Az 55 éves pap ellen a múltban történt, de még nem elévült erőszak a vád, amelyet egy 15 éves kamaszfiú ellen követett el – erősítette meg a kelet-franciaországi Belfort-Montbéliard egyházkerülete.

A pap szabadlábon védekezhet, de “mindenki érdekében” Dominique Blanchet helyi püspök felfüggesztéséről döntött addig, amíg a vizsgálat le nem zárul. A nyomozás célja megállapítani, hogy a papnak voltak-e további áldozatai.

A francia katolikus egyház áprilisban jelezte, hogy mindent olyan pedofilügyet kivizsgál, amelyben papok érintettek, még a múltban történteket is, miután Franciaország egyik legbefolyásosabb és legismertebb katolikusvezetője, Philippe Barbarin bíboros, lyoni érsek ellen személyesen is indult rendőrségi vizsgálat a közelmúltban, mert elhallgatott több papi pedofilügyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.