Egy embert lelőttek, kettőt pedig megsebesítettek

Gyilkosság a jamaikai kormánypárt kongresszusán

Egy embert lelőttek, kettőt pedig megsebesítettek Jamaica fővárosában, Kingstonban a kormánypárt éves kongresszusán - közölte a rendőrség és szemtanúk.

2008.11.17 08:25MTI

Éppen Audley Shaw pénzügyminiszter beszélt a Jamaicai Munkáspárt (JLP) több ezer híve előtt a vasárnapi eseményen és már arra készült, hogy átadja a mikrofont Bruce Golding miniszterelnöknek, amikor lövöldözés kezdődött a színpad mögött, ahol a pártvezetés tagjai ültek. 

A rendőrség szerint a politikusok életét nem fenyegette veszély. Golding néhány perc szünet után megtartotta beszédét, megjegyezte azonban, hogy 1968 óta jár pártkongresszusokra, de ilyet még nem tapasztalt. A 2,7 millió lakosú Jamaicában a legmagasabb a gyilkossági ráta az egész nyugati féltekén. Átlagosan 1500 embert ölnek meg évente. A JLP tavaly szeptemberben került hatalomra, egyik fő célkitűzésének a bűnözés visszaszorítását tekinti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.