Drog miatt tört ki a lövöldözés

Lövöldözés Vecsésen: emberöléssel gyanúsítanak egy rendőrt

A hivatalos verzió szerint 2006 januárjában kommandósok állítottak meg Vecsésen egy autóst, mert a gyanú szerint drogdíler volt. Az autóban két ember ült: a tulajdonosa az anyósülésről kiugrott, de elkapták, a sofőr nekihajtott az egyik rendőrautónak, majd egy földre került rendőrt el akart gázolni, ezért lelőtték.

2008.10.13 09:25Népszabadság, hirado.hu

Akkor jogszerűnek és szakszerűnek minősítették a fegyverhasználatot, de az ügyészség 11 hónap múlva emberölés miatt emelt vádat a rendőr ellen. A lelőtt férfi kocsija ugyanis hátramenetben volt, a földön fekvő rendőr pedig nem az autó előtt feküdt. 

A halott házában később semmilyen kábítószert vagy a fogyasztására utaló jelet nem találtak. A kocsiban volt egy kiló kábítószer, de az autó nem a sofőré, hanem a másik elfogott férfié volt, aki azóta is szabadlábon védekezik és még nem volt bírósági tárgyalása sem. A rendőrtiszt tárgyalása az emberölés miatt decemberben kezdődik

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.