Műhiba

Rossz betegből műtötték ki a jó vesét

Névazonosság miatt nem a daganatos páciens beteg veséjét, hanem egy másik páciens egészséges veséjét távolították egy amerikai kórházban.

2016.10.14 17:04MTI

Az egészségügyi hatóságok pénteken közzétett jelentése szerint a sebész hibázott, mert nem ellenőrizte kellő gondossággal a páciens személyazonosságát. A születési dátum ellenőrzésével elkerülhető lett volna a tévedés, mert a két azonos nevű páciens életkora között több év különbség volt - közölték.

A téves operáció a Massachusetts állambeli Worcester kórházában történt.

A hatóságok figyelmeztették az intézményt, hogy elveszítheti a kormánnyal kötött betegellátási szerződéseit, ha nem teszi meg a szükséges lépéseket a hasonló hibák elkerülésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.