Azonos nem

Két egykori katolikus apáca "házasodott össze" Olaszországban

A Ferences szerzetesrend két volt apácája mondta ki a boldogító igent egymásnak az észak-olaszországi Pinerolóban.

2016.09.29 12:53MTI

A 44 éves Federica és az azonos korú Isabel három éve ismerkedtek össze egy lelkipásztori úton, és most egy új olasz törvény nyújtotta lehetőséget kihasználva bejegyzett élettársi kapcsolatra léptek.

Előítéletektől nem tart a pár. "Isten azt akarja, hogy boldogok legyenek az emberek" - idézte őket a La Stampa olasz lap. Mindkét nő továbbra is szociális területen akar dolgozni - derül ki a lapból.

Az anyakönyvvezető előtti szertartást egy volt pap vezetésével tartandó ceremónia követte. Az egykori lelkipásztort a pápa kiközösítette az egyházból, mert egyházi áldást adott homoszexuális párok frigyére.

Olaszországban egyre több azonos nemű pár él a bejegyzett élettársi kapcsolatra lehetőséget nyújtó törvény adta lehetőséggel. A jogszabály, amelynek elfogadásáért évek óta küzdöttek a katolikus többségű országban, július végén lépett hatályba. Olaszország volt az utolsó nyugat-európai állam, ahol eddig az azonosneműek életközössége nem volt jogilag szabályozva. Ezt a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága is kifogásolta korábban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.