Terrorizmus

Terrortámadással fenyegettek meg egy német szállodát

Egy ismeretlen robbantással és terrortámadással fenyegette meg a lipcsei Fürstenhof szállodát. A rendőrség lezárta a szálloda környékét, kutyákkal keresnek robbanószerkezetet.

2016.09.06 13:48MTI

A lipcsei Hotel Fürstenhof személyzete nem sokkal hajnali három óra előtt fenyegető telefonhívást kapott, amit jelentettek a rendőrségnek.

A rendőrök nagy erőkkel és bombakereső kutyákkal vonultak ki a helyszínre.

Gépfegyveres rendőrök vették körbe az épületet, az érkező leveleket és csomagokat szigorúan ellenőrzik, a belépést pedig mindenkinek megtiltották.

Az épületet a pincétől a tetőig tüzetesen átvizsgálják. Több mint száz rendőr van a helyszínen. A szállodát viszont a dpa német hírügynökség jelentése szerint nem ürítették ki.

Azok a vendégek, akik elmentek a városba vásárolni, a bejáratnál kötelesek voltak bemutatni ellenőrzésre a náluk lévő szatyrokat, csomagokat. Lábra kaptak olyan hírek is, hogy a szálloda épületében túszokat ejtettek, ám ezt a rendőrség tagadta.

Egy rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy még vizsgálják a fenyegető telefonhívás komolyságát. Nem kommentálta viszont azokat a meg nem erősített információkat, amelyek szerint a telefonáló törte a németet. A hatóságok átvizsgálták a hotel közelében parkoló járműveket. A forgalmat az épület előtt haladó belvárosi körgyűrűn nem állították le, a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak viszont nem engedélyezik a közlekedést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.