Illegális bevándorlás

Átmeneti menekülttábor nyílik Párizsban

Csak férfiakat fogad majd 5-10 napos időszakra azért, hogy "megpihenjenek, orvosi ellátásban és pszichológiai segítségben részesüljenek".

2016.09.06 12:38MTI

Október közepén nyílik meg Párizsban az első átmeneti menekülttábor, ahol eleinte egyszerre mintegy 400, az év végén pedig már 600 embert tudnak majd ellátni – jelentette be kedden Anne Hidalgo, a francia főváros polgármestere.

A városvezető tájékoztatása szerint a Párizs északi részén, egy korábbi ipari területen kialakítandó központ csak férfiakat fogad majd 5-10 napos időszakra azért, hogy “megpihenjenek, orvosi ellátásban és pszichológiai segítségben részesüljenek”. A nőknek és gyereknek fenntartott központ várhatóan az év végén nyílik meg.

Az elmúlt évben gombamód szaporodtak el az illegálisan kialakuló sátortáborok Párizsban és környékén, amelyeket a hatóságok rendszeresen felszámolnak. A francia főváros ugyanis a Nagy-Britannia, illetve az északi országok felé igyekvő migránsok egyik tranzitállomása lett. A polgármesteri hivatal ezért májusban bejelentette, hogy létrehoz egy hivatalos menekülttábort.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.