Illegális bevándorlás

Századvég: fordul a széljárás Európában

Egyértelmű választóvonal húzódik a közép-kelet-európai és a nyugat-európai országok között a kötelező betelepítési kvóta megítélésével kapcsolatban.

2016.09.06 10:00MTI

A Századvég Alapítvány vezető elemzője szerint "fordul a széljárás" az európai politikusok körében az illegális bevándorlással összefüggésben.

Lánczi Tamás az M1 aktuális csatorna keddi műsorában ennek talán legjobb példájaként Ausztriát említette, ahol az elmúlt évben 180 fokos fordulatot vett a migráció kormányzati megítélése, és már a bevándorlás határozott, radikális elutasítása vált jellemzővé.

Hozzátette: Németországban ugyanakkor egyelőre csupán kisebb iránymódosítások történtek, a politika fő irányvonala továbbra sem változott.

Az elemző arról is beszélt, hogy egyértelmű választóvonal húzódik a közép-kelet-európai és a nyugat-európai országok között a kötelező betelepítési kvóta megítélésével kapcsolatban: míg előbbiek lakossága egyértelműen elutasítja, utóbbiaké inkább lehetőséget lát benne arra, hogy az államában letelepedett migránsok egy részét máshová helyezzék át.

A terrorizmustól, a bűncselekmények elterjedésétől és a kontinens kultúrájának átalakításától ugyanakkor Európa egészében egységesen félnek az emberek - mondta Lánczi Tamás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.