Bűnügy

Három eritreai megerőszakolt egy magyar nőt Németországban

A három férfi vizsgálati fogságban van, ellenük a helyi hatóságok letartóztatási parancsot adtak ki.

2016.09.01 17:39MTI

Három eritreai férfi a hét végén megerőszakolt egy magyar nőt a türingiai Mühlhausenben - közölte kedden a Thüringer Allgemeine című német lap.

A három férfi vizsgálati fogságban van, ellenük a helyi hatóságok letartóztatási parancsot adtak ki.

Harko Krieg főügyész szerint a bűncselekmény szombatra virradóra történt a Mühlhausen pályaudvarának közelében lévő viaduktnál.

Thomas Soszynski, a helyi rendőrség szóvivője a Thüringer Allgemeine megkeresésére annyit mondott: a hatóságok felkutatták az elkövetőket és még vasárnap őrizetbe vették őket.

Az ügyészség szerint a három férfit hétfőn előállították. Jelenleg a türingiai Tonna település börtönében vizsgálati fogságban vannak.

Harko Krieg főügyész szerint mindhárom férfi Kelet-Afrikából, Eritreából érkezett Németországba. Mindhárman megerőszakolták a magyar nőt. A főügyész közölte, hogy a rendőrségi vizsgálat befejezése után vádat emelnek ellenük.

A Thüringer Allgemeine szerint egyelőre nem ismert, hogy a Magyarországról származó nő miért tartózkodott Mühlhausenben. A lap szerint erről sem a rendőrség, sem az ügyészség nem adott tájékoztatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.