"Szégyenletes csend"

Ferenc pápa az erőszakot szenvedő nőkért imádkozott Nagyboldogasszony ünnepén

A nőkereskedelem áldozatairól, a visszaélést és erőszakot szenvedő, jogaikban sértett nőkről emlékezett meg Ferenc pápa Nagyboldogasszony vagy Mária mennybevétele ünnepnapján a római Szent Péter téren mondott beszédében hétfő délben.

2016.08.15 14:00MTI

Ferenc pápa a katolikus egyház legnagyobb Mária-ünnepén a világban szenvedő nőkről beszélt: "számos aktuális fájdalmas helyzetről, amelyekben a nőket az élet súlya és az erőszak tragédiája igázza le, a hatalmasok visszaéléseinek rabszolgáivá válnak, kislányokat embertelen munkákra kényszerítenek, testükben és lelkükben megadásra kényszerítik a nőket a férfiak vágyai előtt".

Ferenc pápa a világ számos részén "figyelmünket fel sem keltő, szégyenletes csendben" zajló konfliktusok ártatlan áldozatairól is megemlékezett. Külön szólt a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén lévő Észak-Kivu tartományban elkövetett mészárlásokról, a körzetben fegyveresek nőket és gyermekeket gyilkoltak le.

Nagyboldogasszony ünnepével esik egybe a nyári idegenforgalmi főszezon Olaszországban. Ferenc pápa köszöntötte a vakációzókat és azokat is, akiknek nincsen lehetőségük nyaralásra, betegeket, magányosokat, valamint az alapvető szolgáltatásokat nyáron is biztosító dolgozókat.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.