Illegális bevándorlás

Tragédia: vaddisznónak hitte, ezért lelőtte az illegális bevándorlót a vadász

Egy húszéves afgán migráns halt meg, miután véletlenül lelőtte egy vadász Pirotnál.

2016.08.25 11:55ma.hu

Letartóztatták a 39 éves Miljan MICIĆ szerb vadászt, miután Pirot közelében agyonlőtt egy 20 éves afgán migránst kedd este.

A szerb katonság és rendőrség két egysége éppen közös ellenőrzést tartott az illegális bevándorlók által közkedvelt Bulgáriából érkező útvonalon, mikor lövésre lettek figyelmesek. A fegyverhang nyomába eredtek, majd több migránst találtak a bokrokkal tűzdelt magas fűben Izatovaca és Slavinje között.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a vadász azt hitte, hogy vaddisznók mocorognak a sűrűben, amelyek az utóbbi időben komoly károkat okoztak a gazdáknak a kukorica és burgonyaföldeken, ezért az első adandó alkalommal elsütötte fegyverét.

Azonban, mint kiderült, egy 20 éves afgán férfit talált mellkason, aki másnapra bele is halt sérüléseibe - írta a szerb Kurir.

A hatóságok hamar megtalálták a közelben tartózkodó 4 vadászt, akik közül a 39 éves Miljan MICIĆ elismerte, hogy ő húzta meg az elsütőbillentyűt, de visszautasította azt a vádat, hogy szándékosan ölte volna meg az afgán fiatalt.

Vadászati szakértők szerint a vadász bizony hibázott, mert sötétedés után csak akkor szabad lőni, ha mindent kizáróan, jól látható a megcélzott állat. Ugyanakkor ebben az időszakban minden évben megszaporodnak a vadászbalesetek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.