Illegális bevándorlás

Meghalt egy migráns, amikor bevándorlók verekedtek össze Calais-nál

A hivatalos összesítés szerint ő volt a tizenegyedik migráns, aki életét vesztette Calais városában, illetve annak közelében 2016 január elseje óta.

2016.08.23 15:32MTI

Egy harmincas éveiben járó szudáni bevándorló belehalt sérüléseibe, miután kedden reggel afgán és szudáni származású menedékkérők összeverekedtek az észak-franciaországi Calais közelében, ahol több ezer menekült torlódott fel - közölte a helyi önkormányzati hivatal.

A hivatalos összesítés szerint ő volt a tizenegyedik migráns, aki életét vesztette Calais városában, illetve annak közelében 2016 január elseje óta. Egy másik szudáni bevándorló, aki részt vett az összecsapásban, a fején sebesült meg, de már nincs életveszélyben.

Rendőrségi források szerint a verekedés azoknak a területeknek az egyikén történt, amelyeket a migránsok arra használnak, hogy visszatérjenek a Dzsungelnek nevezett nyomornegyedhez, ha Calais-ban sikertelenül próbálnak felmászni a Nagy-Britanniába tartó teherautókra.

Hétfőn késő este a rendfenntartó erőknek több menetben kellett kiszorítaniuk a 20-30 bevándorlóból álló csoportokat a főutakról, amelyeken át a feljebb található A16-os autópályára igyekeztek eljutni – ez köti össze Belgiumot Calais-val.

Még mindig sokan élnek az "esőerdőben"

A Dzsungel egy hatalmas nyomornegyed Calais közelében, amely jelenleg majdnem hétezer bevándorlónak ad otthont. A migránsok száma rekordmértékben, több mint 50 százalékkal növekedett júniushoz képest – állítják a francia hatóságok. A segélyszervezetek szerint még ennél is több, legalább kilencezer migráns van a calais-i térségben.

Afganisztánból, Szudánból vagy Irakból abban a reményben érkeznek bevándorlók Észak-Franciaországba, hogy át tudnak kelni a La Manche csatornán Nagy-Britanniába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.