Járvány-ügy

Az amerikai kormányzat további 81 millió dollárt ad a zikavírus kutatására

Miami egyik kerületében a múlt héten egyszerre tíz páciensnél azonosították a vírust.

2016.08.11 21:07MTI

Az amerikai kormányzat további 81 millió dollárt (22,5 milliárd forintot) ad a zikavírus kutatására.

A hírt Sylvia Burwell egészségügyi miniszter közölte abban a levélben, amelyet Nancy Pelosinak, a demokraták képviselőcsoportja vezetőjének küldött csütörtök délután.

A héten a Kongresszus mindkét házának politikusai úgy mentek el nyári szabadságra, hogy nem szavazták meg a zikavírus elleni küzdelemre kért összeget, s azt hangoztatták, hogy a kormányzatnak kellene átcsoportosítania összegeket e célra.

Az Obama-kormányzat most két intézménynek juttat pluszpénzt.

Közben a floridai kormányzó, Rick Scott bejelentette: Miamiban, abban a kerületben, ahol a múlt héten egyszerre tíz páciensnél azonosították a vírust, nem találtak újabb megbetegedést, és ennek megfelelően csökkentették is a szúnyogirtást. A zikaláz vírusát egy szúnyogfajta terjeszti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.