Bajkeverő gólya zaklatja a lakókat

Terror alatt egy német falu

Egy pszichogólya tartja rettegésben Glambeck lakóit, az emberek féltik otthonaikat és járműveiket is.

2016.07.25 11:58ma.hu

Egy, Ronny nevet viselő hím gólya kergeti őrületbe Glambeck lakóit: a május elején érkezett madár bármit megtámad, aminek felülete tükröződik, a csőrével nekiesik az ablakoknak és az autók szélvédőjének, ha meglátja benne saját magát.

A lakók Ronny érkezése óta nem mernek az utcákon parkolni, ablakaikat és üvegajtóikat kívülről takarják le vagy függönyözik el.

A gólya júniusban elkergette a faluban már költő gólyapár hím tagját, hogy átvegye a helyét. Mégsem lett belőle nevelőapa, a tojó többnyire egyedül nevelte fel a fiókákat.

Nadine Bauer állatvédelmi szakember szerint a gólya saját tükörképében is riválist lát, amelyet el akar üldözni.

Ronny "garázdálkodása" legkésőbb augusztus végén véget érhet, amikor a gólyák ismét dél felé repülnek. A falu polgármestere elmondta: abban reménykednek, hogy Ronny nem érzi magát annyira jól, hogy jövőre is visszatérjen hozzájuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.