Minden tavasszal hazajön

Mint 15 éve mindig, idén is visszatért sérült párjához a hűséges gólya

Másfél évtizede óraműpontossággal érkezik vissza párjához Klepetan, a hűséges gólya.

2016.04.18 08:16ma.hu

A gólyapár - Malena és Klepetan - 15 éve talált egymásra, de maga a történet jóval korábban kezdődött, miután a tojó életveszélyes sebesülét szerzett egy vadász miatt, és az óta röpképtelenül éli a vándormadarak életét. A sérült madárra Brodski Varo± egyik útja szélén talált rá az iskolai karbantartó, Stjepan Vokić. Hazavitte a beteg állatot és addig ápolta, míg fel nem épült a gólya. Olyannyira, hogy bár repülni nem tud, de párt is sikeresen talált magának. Klepetan az óta is minden télen Dél-Afrikába repül, és minden tavasszal hazatér kedveséhez, akivel az elmúlt évek alatt már tucat kisgólyát neveltek fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.