Migráció

Súlyosbodhat a menekültválság a török puccskísérlet miatt

Görögország arra készül, hogy az országba érkező bevándorlók száma növekedni fog.

2016.07.19 14:08MTI

“Nagyon valószínű, hogy a törökországi események hatással lesznek a menekülthelyzetre is” – mondta Jannisz Muzalasz migrációért felelős görög miniszter a parlament ülését követően a Skai görög televíziócsatornának.

Hangsúlyozta, hogy nem pánikot akar kelteni, de a parlamentnek kötelessége, hogy minden eshetőségre felkészüljön.

A török partokról illegálisan Görögországba érkező menekültek és migránsok száma jelentősen visszaesett, amióta hatályba lépett az Európai Unió és Törökország között március 20-án kötött menekültegyezmény.

Míg februárban naponta mintegy 2000 ember érkezett a görög szigetekre, április óta ez a szám többnyire nem haladja meg a néhány tucatot. A törökországi puccskísérletet követően azonban megnövekedett az aggodalom az Európai Unión belül, hogy Ankara egyoldalúan felmondhatja az említett megállapodást, és akkor az égei-tengeri szigeteket ismét eláraszthatják a menekültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.