Illegális bevándorlás

Kósa: a terrorizmus és a migráció kéz a kézben jár

Orvos, videotolmács áll a migránsok rendelkezésére, és akinek a kérelmét befogadhatónak ítélik, azok táborban várhatják meg menekültkérelmük elbírálását.

2016.07.19 09:11MTI

A terrorizmus és a migráció kéz a kézben jár - jelentette ki Kósa Lajos az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Vajon meddig kell várni arra, hogy az Európai Unió és a baloldali pártok rájöjjenek, hogy a terrorizmus, az egész európai életforma ellen irányul, és megváltoztassák álláspontjukat? - tette fel a kérdést a Fidesz frakcióvezetője.

Az Európába érkező migránsok ugyanis nem akarnak integrálódni - tette hozzá a kormánypárti politikus.

Kósa Lajos, aki az országgyűlés rendészeti bizottságának elnöke is, beszámolt arról, hogy a bizottság a röszkei látogatásakor példásnak ítélte a tranzitzóna működését. Svéd és finn rendészeti szakemberek is hasonlóan nyilatkoztak az intézményről - tette hozzá.

Orvos, videotolmács áll a migránsok rendelkezésére, és akinek a kérelmét befogadhatónak ítélik, azok táborban várhatják meg menekültkérelmük elbírálását - mondta.

A gondot az jelenti - folytatta - hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai szerint a migránsok 90-95 százaléka nem együttműködő. Nem mutatnak be úti okmányt, hamis adatokat közölnek, és miközben például azt állítják, hogy Szíriából jöttek, nem beszélnek arabul. Az pedig nem igaz, hogy a magyar hatóságok fizikailag bántalmazzák a bevándorlókat - fűzte hozzá.

A Fidesz frakcióvezetője arról is szólt, hogy tapasztalatai szerint a magyar baloldal bevándorláspárti, minden eszközt felhasznál a migráció támogatására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.