Illegális bevándorlás

Közel 100 migráns zsúfolódott össze egy elhagyott teherautóban

A macedón rendőrség kedden 96 migránsra bukkant a dél-macedóniai Gyevgyelija határtelepülés közelében egy elhagyatott teherautóban.

2016.07.05 20:25MTI

A hatóságok szerint a Szíriából, Afganisztánból, Iránból és Pakisztánból származó menekültek illegálisan léptek be Macedónia területére Görögországból. Őket egy rendőr járőr fedezte fel az ország fő autópályáján. A teherautó vezetője nem volt jelen, amikor átkutatták a járművet.

Macedónia március elején lezárta határait és ezzel az úgynevezett nyugat-balkáni migrációs útvonalat, amelyen át tavaly több mint egymillió migráns érkezett Európába.

Azóta a görög-macedón határon átívelő embercsempészet jelentősen megugrott.

Gyevgyelija nincs messze a görög Idomeni településtől, ahol a közelmúltig a migránsok nagy sátortábora működött. Az idomeni tábor lakói abban reménykedtek, hogy a határátkelők újra megnyílnak előttük, és vonakodtak beköltözni a határtól távolabb fekvő, de jobban felszerelt fogadóközpontokba. A táborban március elején még több mint 14 ezren éltek, de számuk fokozatosan csökkent, ahogy az emberek rájöttek: a macedón hatóságok nem fogják meggondolni magukat.

A hevenyészett sátortábort a görög hatóságok májusban felszámolták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.