Illegális bevándorlás

Koszovói embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

Az ügyészség a férfit az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettének elkövetésével vádolja.

2016.06.22 09:15MTI

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a koszovói férfival szemben, aki tavaly májusban öt szír migránsnak nyújtott segítséget a magyar-szerb határ illegális átlépéséhez - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Serfőző Katalin közölte, az ügyészség a férfit az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettének elkövetésével vádolja.

A vádirat szerint a férfi a nyomozás során ismeretlenül maradt társával tavaly május 5-én a zöldhatáron keresztül Ásotthalom közelében, gyalogosan átvezette a migránsokat Magyarországra. A vádlott ezután egy megbízója által rendelkezésre bocsátott gépkocsival akarta a határsértőket Németországba szállítani, azonban a Készenléti Rendőrség tagjai Ásotthalom közelében tetten érték - tudatta az ügyész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.