Illegális bevándorlás

103 évet kapott egy embercsempész

Görögországban kapott rekordbüntetést az embercsempész, aki többször is átsegített az országba illegális bevándorlókat.

2016.06.19 19:42MTI

A 63 éves férfit a Dodekániszosz-szigetek fellebbviteli bírósága ítélte el. 2015 júniusában tartóztatták le, miután a hajóján 47 embert, köztük 14 gyereket fedeztek fel a szigetek közelében. A hajót lövésekkel kellett megállítania a parti őrségnek. A férfi korábban már partra tette a menekültek egy másik csoportját Tílosz görög szigeten.

A sajtó szerint a férfi ellen korábban is folyt eljárás emberkereskedelem miatt, és köze volt dokumentumok hamisításához és egy szándékos hajótörési ügyhöz.

Az ERT görög közszolgálati televízió szerint a súlyos ítélet más embercsempészeket is elrettenthet. Az égei-tengeri szigetekre 2015-ben több mint 800 ezer menekült érkezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.