Bűnmegelőzés

A Horvátországban nyaralókat is segítik a magyar rendőrök

A magyarok által egyik legkedveltebb városban, Zadarban három-három rendőr - havi váltásban - augusztus végéig teljesít szolgálatot.

2016.07.01 18:29MTI

Július elsejétől Horvátországban is segítik a magyar turistákat a magyar rendőrök - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata pénteken a rendőrség honlapján.

Közleményük szerint a magyarok által egyik legkedveltebb városban, Zadarban három-három rendőr - havi váltásban - augusztus végéig teljesít szolgálatot. Horvát kollégáikkal közös járőrszolgálat keretében Zadarban és a környékbeli településeken, főként a közterületeken lesznek jelen, éttermeket, kávézókat, strandokat ellenőriznek, és alkalmanként parti járőrözést is végeznek.

Az ORFK az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt írta: a magyar rendőrök leggyakrabban elveszett tárgyakkal, tulajdonjoggal kapcsolatos eljárásban, valamint egészségügyi ellátás igénybevételében, továbbá útbaigazításokkal, egyéb figyelmeztetésekkel segítették a magyar turistákat. Ezen felül a rendőrök a magyar állampolgár közlekedési balesetekkel összefüggő eljárásaiban jelentenek segítséget a nyelvi nehézségek leküzdésében.

A magyar rendőrök a segítségre szoruló nyaralók számára a +36206242654 és a +36203436439 mobil elérhetőségeken folyamatosan elérhetők - írta az ORFK.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.